Bihåleinflammation...

2009-05-25 @ 21:22:57
Jag trodde det inte kunde bli värre... Men det kunde det! Har varit till läkaren och fått konstaterat att jag har bihåleinflammation och ska nu äta antibiotika i 7-10 dagar och använda nån nässpray med kortison i...

Var även tillbaka till Dandrydssjukhus idag på återbesök. Det hade inte bildats nått mer var så jag behövdes inte punkteras och det lilla var som fanns kvar trodde läkaren skulle försvinna med hjälp av antibiotikan som jag ska äta i 10-11dagar till.

Så nu känns det som att det finns ett slut på allt elände! Hoppas verkligen inget nytt dyker upp... vet inte om jag skulle orka med det! Jag vet att det finns en stor risk att magen sparkar bakut av all medicin, läkaren på VC varnade för det. Han sa att förebygga problem så skulle jag äta sån där fil/youhurt med massa bakterier i. Så nu har jag köpt det.

Idag har vi fått igång Sofias mage. Hon blir hård i magen av ersättningen. Men idag så har hon bajsat två ggr. Träffade på BM på VC och pratade med henne. Hon tipsade om att man kunde ge 1tsk Messmör i ersättningen för att få igång magen. Så det testade vi här på kvällen och hon bajsa en stund efter det. Hon hade bajsat en gång innan när hon va hemma med A när jag va på VC.

Kan det blir värre? Ja det kan det!

2009-05-22 @ 22:28:52
När man inte tror det kan bli värre så blir det så! Kl 7 ringde väckerklockan och det va dax att gå upp. Men för att kunna gå upp måste jag få upp ögonen, vilket inte va det lättaste på min högra öga. Det va helt igen klistrat av gegga! Det tog evigheter kändes det som att innan jag kvickna till så pass att jag orkade kliva ur sängen, hade drygt 38grader feber oxså. I speglen såg jag att ögat va jätterött och blodsprängt.

Hade ingen matlust så det blev ingen frukost för min del, gjorde bara mig i ordning och sen åkte vi. Kl 9 blev jag inskriven på GynAkuten. Efter att ha suttit ner en liten stund blev jag inkallad till en sköterska som tog urinprov, blodprov (hb och sänka som va 72), temp 38,4grader och blodtryck. När hon va klar blev jag frågad om jag ville ha ett rum att lägga mig i. Ja tack sa jag. Där la jag mig på sängen, eller det va snarare en brits, och vi la Sofia bredvid mig. Där låg jag och vila/halv slumra tills läkaren kom. Hon kände lite på mina bröst och bokade en tid på UltraGyn för ett ultraljud. Kl 11 fick jag komma dit.

Så det va bra att gå dit och där kollade läkaren och konstaterade att jag hade två bölder som han tyckte skulle punkteras, men han vill inte göra det eftersom jag inte ätit nån antibiotika. Så jag fick en ny tid kl 14 och vart ner skickad igen till GynAkuten för att få två stora antibiotika piller. Läkaren på GynAkuten skrev även ut ett e-recept på Heracillin som jag ska äta i två veckor 2 tabletter 3ggr per dag.

Efter att hämtat ut dom så åkte vi hem till min mamma och fick lite att äta. När det va dax att åka tillbaka så lämnade vi Sofia hos henne för att slippa släppa runt på henne i onödan och hon sov. Tillbaka på sjukhuset så gjordes jag i ordning och fick ligga på en brits medans läkaren gav mig lokalbedövning och sen började dom "dammsuga" ur var ur det översta knölen. Dom fick ur 5ml ur den. Det va tur att jag kom dit i tid för annars hade den oxså spruckit. Man såg nämligen på ultraljudet att det va tre stycken kanaler som sökte sig upp till ytan.

Den andra knölen (som jag trodde var två knölar) fick dom inte ur nått var ur direkt, så den ska förhoppningsvis försvinna med medicinen. Fick även en återbesökstid på måndag för att se om dom förändrat sig under helgen. Det gjorde inte så himla ont i dag under själva "operationen" men efteråt gjorde det när jag stod upp, för då kände man av tyngdlagen. Så hela vägen hem fick jag sitta och hålla i tutten.

Vi hämtade upp Sofia och det hade tydligen gått bra, hon hade sovit en liten stund och sen fått mat så hon var nöjd. På vägen hem i bilen somnade hon och vaknade när vi kom hem. Då fick hon lite mat igen men hon va inte så hungrig. Vi åt lite själva (jag åt en halv kopp soppa och en smörgås) och sen gick vi och la oss och sov. Kl 21 började Sofia protestera och A gick upp och mata henne. Kvar satt jag i sängen och hostade. Hostade så pass att jag till slut spydde. Ingen bra! Då va jag tom i magen igen. Så nu sitter jag och försöker få i mig en till smörgås och lite Oboy. Går inte så bra, har väl fått i mig halva smörgåsen och halva glaset Oboy. Ska försöka få i mig resten en stund till, sen blir det nog att gå och lägga sig igen. Är helt bombad, men man blir ju det när man har över 38grader i feber....

Jävla förkylning!

2009-05-21 @ 19:29:33
Sen i lördags har jag varit sjuk.... jätteskoj.... eller inte! Har haft feber i stort sett varje dag, ont i halsen och varit allmänt hänging. Min BM tittade mig i öronen i tisdags och såg att jag var kanonröd i det ena så hon rekommenderade nässpray. Så nu så snyffar jag nässpray 3ggr per dag. Igår tror jag det va kom hostan. Får hostattacker ibland så jag knappt får luft och känns som jag ska hosta upp lungorna, så för att slippa hostan så dricker jag A´s hostmedicin. Kan ju undra vad som kommer härnäst?!

Hoppas jag e lite piggare imorgon för då ska vi åka till Dandryds sjukhus igen och till GynAkuten. Ska försöka få dom att kolla på de knölar som finns kvar i mitt högra bröst. Tycker inte det sker nån större förändring, kanske pyttelite. Jag är mest orolig för en knöl som känns "mogen", ser inte fram emot att den ska tömmas men om det skyndar på läkningen så får jag väl stå ut med det.

Idag skulle vi egentligen ha åkt och storhandla, men jag va verkligen inte i "shopping"-skick så det blev inget. Jag har varit jätteseg och haft dåligt blodtryck i stort sett hela dagen, tog trycket och då hade jag 83/68, lite väl lågt. Men trots att jag va hängig och snurrig i bollen så ville jag ut och ut gick jag. Vi gick till brevlådan och ett varv runt huset. Sen så satte jag mig på en av våra parkbänkar och satt en stund och titta på A när han rensade bort ogräs från gruset längs husväggen.

Fick pizza till middag idag, va hyffsat gott, åt bara upp halva eller nått. Kanske beror på att jag e förkyld och dålig aptit. Magsäcken har väl krympt på mig oxså eftersom jag ätit så lite den senaste tiden.

När ska oturen vända?

2009-05-18 @ 00:18:06
Nu tycker jag faktikst att oturen ska vända för mig! Det har bara strulat sig med det ena och det andra för mig sen en tid tillbaka. Tuttarna har blivit bättre och mjölken verkar ha upphört. Har inte pumpat sen i torsdags kväll. Såret har läkt och knölarna gör inte lika ont. Så det är ju bra det... Men vad händer då? Jo blir jag sjuk!! Började få lite ont i halsen i fredags kväll och på lördag förmiddag kände jag av den lite mer. Vi åkte till min farsa över dagen och hämtade lite saker. Började känna mig lite konstig när vi va där och skulle åka hem. När vi kom hem kände jag min mer konstig så jag tog tempen, den visade bara 37,3grader så det va väl ingen direkt feber. Tiden gick och jag kände mig mer konstig. Tog tempen igen och den va på 38,6 grader. Inte så konstig att jag kände mig helt bombad!! Så jag gick och la mig strax före 23-tiden. A fick ta hand om Sofia hela natten och förmiddag, för jag va helt sänkt. Vid 11-tiden kom A in med Sofia och vi tre låg i sängen och vilade och bara myste och halvslumrade fram till kl 13 då vi gick upp och jag åt lite frukost.

Nu så känner jag mig bättre, tror inte jag har nån feber just nu men halsen gör fortfarande ont. Jag hoppas att det försvinner oxså. För jag har verkligen ingen lust att vara sjuk. Jag tycker att jag ska få känna mig pigg och kry nu. Är less på alla motgångar...  Men men... Livet är en prövning sägs det ju...

Tror Sofia har somnat nu, så jag ska väl ta och gå och lägga mig. Har jag tur så får jag sova 3-4timmar innan det är dax att gå upp och mata damen igen...

Ta sig en funderare...

2009-05-15 @ 18:57:40
Hur söt kan man vara egentligen när man tar sig en funderare i babysittern? :)

6 veckor gammal...

2009-05-15 @ 18:32:25
Idag har Sofia blivit 6 veckor gammal, tänk va tiden går! Tittar jag på bilderna från förlossningen så känns det som att det va igår hon kom ut. Hon har tillbringat en stor del av dagen i sin babysitter, där hon har suttit och sparkat och slagit på nallarna som hänger där. Ior har fått sig ett par regäla smällar, hehe. Hon har varit riktigt glad i dag och smilat en massa.
Mina tuttar har blivit bättre och nu så kommer det inte så mkt mjölk. Jag pumpar väldigt sällan, idag har jag inte pumpat än. Kanske blir bara en gång idag, så pillerna i kombination med nertrappning av pumpade har gjort effekt. Såret efter att det gick hål på en bröstböld läker ihop fint. Tror tyvärr jag kommer få ett ärr där, men jag överlever det. Hoppas bara knölarna i det andra bröstet försvinner snart. Dom gör fortfarande ont så jag måste käka värktabletter. Jag tänkte avvakta i helgen men blir det inte bättre med dom så kommer jag kontakta sjukhuset igen.

Återbesök...

2009-05-08 @ 20:42:26
Idag var jag på återbesök och så här gick det:
Dagen började kl 5.15 med matning och pumpning. Sofia somnade nästan direkt efter mat och två blöjbyten. Så jag kunde pumpa i lugn och ro. När det va klart fixade jag och donade lite, vattnade blommor och plockade undan lite prylar. Kl 7 gick jag och väckte A som kom upp och vi åt frukost. Efter att vi gjort oss i ordning och packat ned allt som skulle med och kl 9 åkte vi hemifrån.

Kl 10 var vi uppe på BB Sthlm och där träffade jag en BM från Amningsmottagningen. Vi pratade om att jag ska sluta med att mjölka och hur det skulle gå till väga med piller och annat praktiskt. Hon sa nästan på direkten att jag inte behöver övertyga henne om varför jag vill sluta för hon förstod mkt väl, hon ville bara höra direkt ifrån mig hur jag mådde och hur jag kommit fram till beslutet.

När vi pratat klart så gick vi får BBsthlm och skulle till ultraljudet. Men Dandrydssjukhus är så stort och har såååå många olika hissar. Vi visste att UltraGyn (där ultraljudet var) var på 6:e våningen i samma hus som BB sthlm men vi hade problem att hitta dit, efter några hissturer hit och dit så kom vi tillslut fram. Fick komma in nästan direkt. Höger bröst undersöktes först och bölden i den hade minskat regält och kommer säkert försvinna av sig själv med antibiotikan.

Vänsterbröst undersöktes efter det och den bölden hade minskat bra den med, från 2½x3½cm till 15x20mm. Men det fanns fortfarande vätska kvar i så den behövdes tömmas och eftersom det läckt ut lite var under huden så va det ett tecken på att den håller på att spricka av sig själv. Så jag fick lokalbedövning igen och en grov nål stacks in igen och det sögs ut 5ml blodblandat var. Det va bra att det var blodblandat, för det visade att inget nytt var bildats. Som tur va så gjorde det inte lika ont denna gång, men det va ju mindre infekterat så bedövningen tog bättre och det va inte lika ömt.

Vi gick till Apoteket där sen för att hämta pillerna mot mjölkproduktionen, men det fanns inga där eller nån annanstans direkt, för dom hade haft problem med leveranserna från dom som gjorde pillerna. Men dom skulle levereras nästa vecka så jag bokade ett paket til mig som jag kan hämta i Rimbo. Så jag köpte bara en speciell bh/gördel som jag ska ha på mig för att få ner mjölk produktionen. Man ska nämligen linda brösten hårt, men jag fick tips av hon från Amningshjälpen att man kan köpa en sån. Det ska vara som en tajt sportbh.

Vi tog och åkte och åt på donken i Hägernäs och sen svängde vi in på Coop Forum i Arninge och köpte en babysitter till Sofia. Det vart en blå med Nalle Puh brodyr och en båge med tre nallar Puh, Ior och Tiger. Efter varit där åkte vi till Rimbo där vi hade tid på BVC. Idag var det en månads-kontrollen. Bm kollade reflexer, hur pass hon följde med ögonen efter föremål och hur kryp-tekniken var, allt va perfekt (men hon har ju tränats hemma). Vikt och längd kontrollerades och hon var 56cm lång och vägde 4680gr och huvudomfånget var 37cm. Så växer gör hon.

Uppdaterade även BM om hur det gått för mig sen jag träffade henne sist i tisdags. Berättade även vad dom sa på Amningsmottagningen. Läkaren på VC hade tydligen gjort lite fel och skrivit ut en för svag dos medicin åt mig första gången. Han hade bara skrivit ut att jag skulle äta 500mg tre ggr per dag. Men det skulle ha varit 1gr tre ggr per dag. Allså dubbelt så mkt skulle jag ha haft! Så hade jag fått rätt mängd medicin från början kanske jag hade sluppit dom här bölderna! Så nu har man ytterligare fått en påminnelse om att man inte ska lita på VC-personal, utan man ska vända sig till experter på direkten!

Hel dag på sjukhus...

2009-05-07 @ 14:23:10
Så här gick det igår:
Dagen började kl 5.30 med matning av Sofia... kl 8.30 åkte vi till sjukan där dom tog temp, stick i fingret, blodtryck och urinprov. Sen fick jag träffa en läkare som kollade mina bröst och kände. Då va väl kl 10.30. Kl 14.30 fick jag en remiss till ultraljud. Så jag fick sitta i ett rum och pumpa och sen gick vi ut en stund till Mörby Centrum och fördrev lite tid. och åt lite. När jag kom in på ultraljudet fick jag lägga mig ner och så kollade dom mina bröst med ultraljud och konstaterade att knölen på vänster bröst va en "mogen" bröstböld som måste tömmas och att jag hade en böld även i höger bröst men den va inte "mogen" så den gick inte att tömma. På vänster bröst fick jag lokalbedövning och sen stack dom in en jättenål och sög ut 10ml äckligt segt var. Själva sticket gjorde inte ont men dom va tvugna att trycka ut varet och det gjorde skit ont! Sen sköljde dom ur "hålet" med koksalt flera gånger.

När det va klart så fick jag sitta en stund och återhämta mig och då brast det för mig och jag började gråta, båda av smärta och all spänning hade släppt. Fick sen sitta i ett rum och pumpa igen. Dit kom en sköterska och pratade med mig om hurvida jag ville komma till Amningsmottagningen och prata med nån över hur jag ska göra framöver. Om jag ska börja amma igen eller sluta helt. För att fortsätta att pumpa är inte bra och jag kommer bara få mer problem. Hon gick och försökta få tag i Amningsmottagningen, så brast det för mig igen och jag berättade en massa konstiga tankar jag haft för A. Så där satt vi och pratade ett tag medans jag pumpade.

Sköterskan kom tillbaka och pratade mer och hade fixat en tid imorgon kl 10. Ska tillbaka på ultraljud då oxså
kl 11.30 och kolla om bölden behövs tömmas igen och om den andra minskat eller växt nått. Efter jag pumpat klart gick vi tillbaka till läkaren och pratade lite med henne. Hon hade pratat med min läkare på Karolinska Sjukhuset som haft mig när jag hade leukemi och det finns tydligen ingen risk att alla infektioner kan påverka så min sjukdom kommer tillbaka. Vi åkte från sjukan strax före 17-tiden.

Helt slut va jag när vi kom hem. Jag pumpade, åt och sen sov jag till 21, då jag tittade på Greys Anatomy. Under greys pumpa jag och sen när Sofia somnat kl 22.30 gick vi och la oss. Jag var helt slut både psykiskt och fysiskt efter att varit med om så mkt och bara sovit 5-timmar natten innan...

Läkarbesök...

2009-05-05 @ 15:33:14
Kl 2 i natt vaknade jag av fruktsansvärd smärta i tuttarna. Så jag gick upp. I soffan satt A redan, han tillbringade natten där eftersom han inte kan ligga ner för då hostar han som en galning och man tror han ska spy närsom. Fram med pumpsakerna och satte mig i soffan. Då kom tårarna fram. Är så less på att ha konstant ont! Så i natt bestämde jag min för att nu får det vara nog. Jag ska ta det där pillret, men först måste jag bli av med stockningen. Käkade två 500mg Alvedon och en 400mg Ipren och började pumpa. När jag var klar la jag mig i soffan och så somnade jag. Strax före kl 5 vaknade jag svettig som tusan och hörde Sofia (som hon kommer att heta) gnälla i vagnen så det var bara att mata henne och sen pumpa. När jag pumpat klar gick jag och la mig i sängen och sov medans A tog hand om Sofia. Kl 9 ca kom A in och väckte mig för det va dax igen att pumpa. Efter det gick jag och la mig igen och sov till kl  12.30.

Kl 14 hade vi tid hos Bm som A bokat för att jag skulle få hjälp. Hon fixade snabbt en tid hos läkaren som jag fick komma till nästan direkt. Hann ta mitt blodprov innan. Han konstaterade att jag har mjölkstockning OCH bröstböld. Så han skrev ut ny medicin som jag ska äta nu i en vecka. Han ringde även GynAkuten på Dandrydssjukhus och där ansåg dom att jag skulle komma dit imorgon runt 9-tiden så dom får titta på mina tuttar. Bröstböld är tydligen inget att leka med, enligt BM så kan det bli som sår som "stiger" ut till huden och blir ett öppet infekterat sår... isch! Det vill jag inte ha!

Hoppas verkligen den här skit-soppan löser sig snart! Det är verkligen inte skoj att ha ont och ha hög feber när man har en liten att ta hand om... Men som A och jag säger: Jag hade en väldigt lätt graviditet så det här är väl "straffet" (eller vad man kan kalla det för) för det...

Tuttar bortskänkes!

2009-05-04 @ 20:59:06
Nån som vill ha ett par tuttar? Bättre begagnade, fasta och fina och sitter bra MEN sprängdfulla med mjölk och stopp i vissa kanaler vilket resulterar i stopp med ömhet, rodnad och hög feber! Är så less på att dom bara strular, tjejen är över 4 veckor och jag har fått mitt andra mjölkstockning. Inte alls kul! När dom är fulla med mjölk gör dom ont så in i helvete att man inte kan ha bh på sig för då spänner det och man kan inte va utan heller för då är dom så tunga att det gör ont i musklerna/vävnaden som håller dom uppe.

Ska ringa till BM imorgon och prata med henne och sen ska jag väl ev. ringa läkaren igen och be han skriva ut medicin igen och hoppas att det löser upp stoppen. Blir det inte bättre denna gång så lutar det åt att ta det där pillret som gör att mjölkproduktionen slutar och jag får ge tjejen ersättning istället. Det finns många barn som växt upp och överlevt på ersättning, så varför ska det inte funka på min dotter? Många tycker säkert att det är dumt att jag ger upp för fort isåfall jag väljer att göra så (om jag nu gör det). Jag vet att det bästa min dotter kan få är min mjölk men jag försöker se till min fysiska och psykiska hälsa oxså. Jag vill kunna vara en bra mamma som kan hålla min dotter i famnen utan att skruva mig av smärta för att hon kommer åt mina tuttar. Jag vill heller inte känna det där tvånget av att jag måste pumpa ur mina tuttar för att slippa ha fruktansvärt ont. Jag vill oxså kunna sova på ett normalt sett och inte stel som en pinne på rygg för att jag är rädd att komma åt mina bröst under natten och vakna av smärta. Men men... Jag hoppas verkligen att det blir bättre och jag blir fri från besvären, för jag vill VERKLIGEN ge min dotter den mjölk som jag har...

Dagen har gått på nått konstigt vis, gick väl upp ur sängen kl 12 och kl 13 kom A hem. Han har blivit sjukskriven för han har luftrörskatarr och blir hemma resten av veckan. Kl 14 så hade jag pumpat klart och fick äntligen äta frukost. Bättre sent än aldrig. allt blir lixsom förskjutet när man har barn. Allt anpassas efter hennes behov och man får passa på att göra saker när hon sover, om man nu orkar. Middag idag vart kl 19.30... och supernyttigt vart det, Felix Mexikanska Tacopaj och greklimpa med PH-ost... Gott och kaloririkt, men inte ett dugg nyttigt. Fick i mig hela pajen (kors i taket). Har inte haft nån aptit direkt sen hon kom ut så jag har rasat i vikt, rumpa och lår har minskat regält. Inte för att jag klagar direkt! =)

Ikväll ska vi försöka bada dottern. Vi har varit jättedåliga på att bada henne, utan vi har gjort rent henne med våtservetter (fy skäms på oss!) lite då och då. Ska bli skoj att se om hon reagerar på nått annat vis denna gång, sist vart hon helt paff av vad som hände! Visst vart det lite skrik och så, men inte så farligt som jag trodde... =)
RSS 2.0