Pepparkakspremiär!

2009-11-26 @ 20:54:37

Har precis haft premiär på säsongens pepparkakor. Gubben min hade fått en stor burk via jobbet och den öppnades givetvis... Gott! Sen så påminnde Anna mig om att man kan ju ha gorgonzola på. Jag som älskar gorgonzola rusade ut i köket och hämtade den bit som fanns i kylen... Tyvärr va det inte en supergod sort gorgonzola. Så resten av osten får hamna i nån mat som jag lagar...

Idag till middag gjorde jag Tikka Marsala kryddade kycklingköttbullar, couscous och frästa grönsaker. Det va gott kan jag berätta! Hade kycklingfilé som jag körde i mixern och färdig Tikka Marsala kryddblandning. Så det va bara att blanda ihop och rulla till små fina köttbullar. Grönsakerna bestod av gul och röd paprika, gul lök, färska champinjoner, zuccini och morötter som jag fräste i lite olja.

Så nu sitter jag och klurar på vad för gott jag ska trolla ihop till middag imorgon :)

Bloggtävling hos Smultronbyn Träleksaker!

2009-11-24 @ 22:21:49
Jag är med och tävlar om den söta doktorsväskan
"Strawberry Doctor" från webbshopen Smultronbyn
Träleksaker
.
     
Var med och tävla du också! Läs tävlingsregler under
länken Bloggtävlinghttp://smultronbyn.noxshop.se.

Tisdag den 24 nov, en månad kvar till julafton...

2009-11-24 @ 20:57:09
Idag efter vår förmiddagslur åkte Sofia och jag till min pappa. När vi kom fram så vart det lite bus och sen fick Sofia sin lunch och jag och farsan fikade. Sen så åkte vi till Elmsta och Väddö möbler, där gick vi runt och tittade och efter en stund så hittade vi Hanna (hon jobbar där). Vi hade sett ut ett köksbord och 6st matchande stolar, stolsdynor, 2 st spotlight armaturer, gardinstänger, gardiner och bordstabletter. Vi kollade runt efter taklampa som ska hänga över köksbordet men hittade ingen som vi gillade. Allt det vi hittade ska vara i min pappas nya fina kök. När allt från golv till tak är nytt så är det dumt att stoppa in de gamla köksmöblerna och hänga upp dom gamla sunkiga köksgardinerna.

När shoppingen var klar så äkte vi hem till min pappa och lämnade av allt och plockade ihop Sofias alla leksaker och sen åkte vi. Jag åkte via Norrtälje hem och när jag kom in i Norrtälje var det poliskontroll. Givetvis vart jag invinkad och fick visa upp mitt körkort och blåsa. Det gick fort, så det va bara att åka vidare sen.

Hemma så gjorde jag middag. Idag vart det bandspagetti med en egen konponerad sås med broccoli, champinjoner och ädelost. Jättegott! Nu så sitter jag och funderar på vad jag ska hitta på till middag imorgon. Vill ju göra nått med min nya fina stavmixer. Köpte den i söndags och har redan hunnit använda den till coleslaw, maränger, gucamole, aioli och kräftlaxbiffar.

Grått och trist...

2009-11-19 @ 13:57:47
Jag är så less på det här gråa trista pissvädret vi har!!! Man blir bara trött och deppig av att det aldrig är fint och ljust ute. Ioförsig så såg jag blå himmel igår men det va aldrig ljust direkt och solen såg jag aldrig. Taklampan där nu tänd från det man går upp på morgonen till dess man går och lägger sig. Trist... Men ska man vara positiv så vänder det snart om några veckor och dagarna blir längre.

Eftersom det är höst/vinter nu så fäller Douglas tonvis med hår dagligen... och stackars lilla Sofia ser ut som en mini-Douglas när hon far runt på golvet. Hon blir ju inte mindre hårig om hon ska kravla runt på Douglas madrass i hallen. Även fast man passar henne och tar bort henne när hon är i närheten så är hon där igen på ett par sekunder. Nu har jag tröttnat på att springa och hämta henne där så jag la ut hans madrass på trappen! Men hårig blir hon ändå.. och smutsig! Dammsög och torkade golven i måndags men det verkar inte ha gjort nån skillnand. Hennes byxor och strumpor blir smutsiga på en dag, fast hon får oftast ha på sig dom två dagar i rad innan dom åker i tvätten. För skulle hon få rena på sig varje dag så skulle hennes byxor och strumpor ta slut fort. Kan ju lixsom inte starta tvättmaskinen med bara hennes byxor och strumpor!

Natt i sin egen säng...

2009-11-18 @ 08:07:21
I natt sov Sofia i sin egen säng igen. Hon har inte sovit där nån natt på över en månad säkert. Det började med att A var förkyld och jag ville inte bli störd av hans snorande och snarkande. Så han har fått sova i gästrummet. Sofia har sovit bredvid mig i vår dubbelsäng. Har varit skönt att ha henne där, för då har jag sluppit gå upp titt som tätt och stoppat i nappen, utan bara sträcka mig efter nappen och trycka i den. Samma sak vid matning, bara upp och värma maten och sen ligga och halvsova medans Sofia äter. Även om det är skönt och praktiskt och A får sova ostört på nätterna så vill jag (och A) inte att det ska förbli så. Utan hon ska sova i sin säng...

Så igår kväll så nattades Sofia i sin säng. Det gick väl sådär för henne. Hon sov bra tills hon kom på att hon inte kan snurra runt lika mkt i sin säng som i vår dubbelsäng, utan efter ett tag så låg hon med fötterna på huvudkudden och trasslat in sig i täcket vid fotändan. Hon hann då sova 45min. Natten fortsatte så, hon fick mat kl 23 när jag gick och la mig och så sov hon ca 30min tills hon väckte sig själv utav att hon drömde högt. Sen så fortsätte natten med att hon sov 30-45min tills hon vaknade igen så jag fick gå upp och stoppa i nappen. Kl 2 fick hon mat och då sov hon till kl 5.... sen vaknade hon men då lyckades jag få henne att somna om till kl 6.50... En rätt acceptabel tid.

Som tur är så går vi och sover igen en stund efter kl 9....

Ännu en playdate...

2009-11-11 @ 20:40:32
Idag har Sofia och jag varit hos Camilla och Tuva på playdate. Trevligt som vanligt! Kom dit vid halv ett tiden och vi satt och snackade och barnen busade lite en stund. Sen så klädde vi på oss och gick ut på en promenad. Vi hade tänkt gå ganska långt men vägen va så kladdig så vi vände efter en stund. Det var tur det, för det började spöregna! Hann få på regnskyddet på vagnen men det blev lite blött ändå. Sofia och Tuva blev inte direkt blöta, men det blev Camilla och jag. Så vi gick in och fikade. Camilla hade knåpat ihop en god blåbärspaj! :) Matade även Sofia med fruktpuré. Idag åt hon upp tre stycken kuber. Det gick bra att äta trots att vi inte var hemma, tog bara lite längre tid :P

När jag kom hem så kom A nästan precis efter. Så vi gjorde mat tillsammans (jag kokade ris och han värmde rester i micron) sen satt vi i köket och hade vår första riktigt familjemiddag. Riktigt trevligt. Vi åt mat och Sofia åt sin kvällsgröt. Idag åt hon upp sin portion gjord på 1dl vatten. Min stora tjej! <3

Lite bilder från dagen:
       
RSS 2.0