Bloglovin...

2009-08-29 @ 16:30:27
Följ min blogg med bloglovin bloglovin

Sömn är guld värt...

2009-08-29 @ 15:18:12
Att sova är nog faktiskt bland det mest underbara man kan göra. Nått som man kanske inte uppskattar lika mkt som när man inte har barn. I natt fick jag sova en hel natt själv utan minsta lilla störning! Kl 23 gick jag och la mig i gästrummet. Sofia hade sovit sen kl 20.30 men var vaken så jag matade henne innan jag gick och la mig. Vilken rolig natt A kommer att få och Sofia är sådär pigg nu! A gick och la sig kl 00 och fick sova till 6.20 då Sofia ville ha mat. Varför jag inte kan jag få en sån natt för???!!! 6timmar i sträck skulle jag vara överlycklig över om jag fick.. men nej då, när jag har Sofia då får jag väl kanske sova 2-3timmar i sträck. Men men... inget jag kan göra åt just nu. Det är bara att va glad för A´s skull att han fick en bra sovnatt.

Jag fick iallafall sova till 9.20 då jag vaknade. Efter 10-15minuter hörde jag att Sofia låg och snackade i vårt sovrum så jag tog och gick in, tog upp Sofia och la oss i sängen och låg där och myste en stund alla tre innan det va dax att gå upp och äta frukost.

Min mage har känt mkt bättre idag. A köpte hem sån där bakterieyoghurt och Actimel, för att testa och se om magen känns bättre och det gör den! Vet inte va det är för fel, kanske nån liten tarminflammation eller nått sånt liknande. Det har inte varit själva matsäcken som har gjord ont utan under. Men den där yoghurten och flera timmars sömn kanske gjorde susen!

Just nu sitter jag ute på en av våra parkbänkar och njuter av en hyffsat skön höstdag. Det är lite svalt när det blåser bara. Har fixat och donat i mitt växthus som det växer för fullt i. Än så länge i år har jag skördat 15st stora fina gurkor och massvis med cocktailtomater. Zucciniskörde som verkade så lovande har det bara blivit en stor zuccini av... Det visade sig att jag inte hade fått frukterna ordentligt pollinerade. Men den zuccinin jag testade och pollinera växte och blev stor! Men plantorna ser ut att ha fått nått ohyre-aktigt på sig, bladen har vita fläckar. Kanske är det ohyra eller näringsbrist. Vad vet jag.... Nästa år blir det inga zuccinisar i växthuset utan utomhus i grönsakslandet eller i nån stor kruka. Dom tar för mkt plats i mitt lilla växthus.

Snart är det dax för dagen (och alla andra dagars) problem, nämligen middagen. Har verkligen noll fantasi när det gäller mat och nu när magen inte är på topp så är det ännu svårare. Jag ska ju undvika stark mat, stekt mat och fet mat. Hm.... Och kaffe... och sprit, men spriten är inte särskilt svår. Vad ska man hitta på som är gott, men inte starkt, fet eller stekt? Nån som kan komma med tips?

Sofias framsteg...

2009-08-24 @ 11:41:41
Förra fredagen lärde Sofia sig att rullar runt från rygg till mage och idag kröp hon sina första "steg".... Och snart kan hon sitta helt själv, hon kan sitta själv några mikrosekunder innan hon tippar omkull. =)

Shit va tiden går fort! Min lilla flicka börjar bli stor! =)

En dag i blåbärens tecken...

2009-08-15 @ 21:48:11

Större delen av dagen har ägnats åt blåbär. Det lilla blåa ljuvliga bär. Dagen började kl 9.30 då vår söta lilla ängel slog upp sina små ögon och väckte mig. Vi hade sovit över hemma hos min pappa. Efter frukost och lite morgonbus så åkte min pappa, Sofia och jag till en håla som heter Edsbro pch köpte blåbär från en lastbil som åker runt i roslagen och säljer bär. Vi köpte en hel låda med färska blåbär. En låda på 10kg. Så nu har jag blåbär i frysen så det räcker ett tag. Vad ska jag då göra med alla bär? Jo för det första så åt vi en del av dom färska med mjölk och socker. För det andra så ska jag göra sylt. För det tredje ska jag göra barnmat och för det fjärde så ska jag göra pajer. Det borde väl räcka då med 10kg?

Efter fika och frysning av alla blåbären så gav vi oss ut i skogen, min pappa, Sofia och jag och hundarna. A och min bror åkte iväg för att provköra/testa min brors bilbygge. Väl ute i skogen började jag raffsa blåbär med en bärplockare medans pappa gick med Sofia i bärselen. Efter ca 30minuter ringde min bror. Dom hade fått stopp på hans bil och behövde assistans. Så det va bara att hoppa in i bilen, åka hem till farsan, lämna hundarna, ta med verktyg och åka.

När vi kommit tillbaka så packade vi ihop alla våra saker och åkte hem till oss. Efter att ha lagt Sofia så rensade jag de blåbär jag hunnit med att plocka. Vart inte så mkt, några liter. Så det vart blåbär och mjölk och socker som kvällsfika och så blev det bär över till filen till frukost. Mums!

Jobbig natt... Jobbig dag...

2009-08-10 @ 20:53:28
Usch idag har det inte varit en bra dag.... natten va heller inte bra. Det började bra igår kväll. Sofia somnade som vanligt strax efter klockan 20. Utan större problem, fick stoppa in nappen en gång. Sen gick vi och la oss vid 23-tiden och matade Sofia då igen, som vi brukar. Hon åt bra då, tror det va 110ml, och sen sov hon vidare. Men runt kl 1 vaknade jag av att hon gnydde. Det va lite svalt i rummet eftersom vi hade fönstret pyttelite öppet. Så jag gick upp, stoppade i nappen och på med lakanet och filten och la mig sen igen. Hann ligga ner några minuter innan hon sparkat av sig täcket igen och tappat nappen. Jaha, upp igen. Hann ligga ner några minuter innan det va dax igen... Så höll vi på och hon vaknade bara mer och mer och blev pigg. Tillslut låg hon där i sängen och "snackade" och sprattla för fullt. Jag blev mer och mer irriterad på henne för hon trilskades och ville inte alls somna om. Jag var jättetrött efter att inte fått sova så himla mkt i helgen. Jag ville heller inte mata henne, för det va för tidigt för det. Hon skulle inte ha mat förrän efter kl 2. När klockan var två så testade jag med den tomma flaskan som stod i sovrummet om hon var hungrig. Ja då det var hon, så jag luffsa ut i köket och värmde ersättningen i micron.

Tillbaka i sovrummet igen så försökte jag lägga henne på sida för att hon skulle kunna äta (att ligga på rygg brukar inte va så bra om hon är jättehungrig då hon suger för fort och sätter i halsen), så jag försökte rulla runt henne. Men hon ville minnsann inte ligga på sida!! Och nu så ville hon inte alls ligga still utan bara kastade sig fram och tillbaka i sängen. Jag försökte tjuvhålla henne att lugna ner sig så hon skulle kunna äta... men nääääää hon ville inte alls ligga på sida, och nu så ville hon inte alls ha mat heller!! Då tröttnade jag totalt på henne! Hade god lust att lägga mig och sova i gästrummet, så jag skulle slippa hur hon låg där i sängen och veva för fullt med armar och ben. Men eftersom A fortfarande sov i rummet (trots tumultet) så kunde jag inte göra så, för han skulle ju åka och jobba kl 6. Så jag satt en stund på golvet nedanför spjälsängen och gosade med Boboo som kommit in i sovrummet. Sen efter en liten stund så lugnande Sofia ner sig, då prövade jag igen med flaskan. Men nej, då ville hon inte heller ha ! Då gick jag och la mig, hon får väl ligga och sprattla där och vara hungrig då! Man kan ju inte påstå att jag inte försökt... Så jag gick och la mig. Sist jag tittade på klockan så va den 2.30... Då va Sofia hyffsat lugn men rörde fortfarande på sig. Sen somnade jag (och så småning om Sofia oxså).

Kl 4.45 vaknade hon igen och då fick hon mat, som hon åt upp nästan allt, och sen somnade vi om. Kl 8 vaknade hon igen och tyckte det va dax att gå upp för nu va det morgon! Men då tog jag och la henne på A´s sida om sängen och bytte blöja. Sen låg jag och halvslumra medans hon hade gympa-pass brevid mig, så småning om lugnade hon ner sig och jag la på henne A´s täcke och vi sov till kl var 10 eller nått.  Låg och drog mig lite innan det va dax att gå upp och äta frukost. Hann precis äta klart min frukost innan madam blev kinkig och ville ha sin mat. En halvtimme för tidigt, men visst hon fick sin mat. Men hon åt inte upp allt då heller... Sen resten av dagen har hon hållit på trilskas. Hon har inte velat vara själv längre stunder som hon normalt inte haft problem med. Jag vet inte va det har varit henne idag, hon har inte alls varit sig lik. Tror hon har haft ont i magen, men det har inte varit stopp, för hon har bajsat normalt. Kan va tänderna som är på gång. Har ingen aning egentligen vad som varit för fel idag, jag bara gissar.

Nu sover hon äntligen efter lite strul. Innan jag la henne så fick hon en alvedon. Hon låg på rygg och hade benen uppdragna mot magen, som om hon hade ont. Vet inte om det va rätt eller fel att ge henne en alvedon, men jag tänkte om hon har ont i magen eller i munnen så kanske den gör nån nytta, så kanske hon kan somna utan större problem, vilket hon gjorde. Egentligen borde jag oxså gå och lägga mig nu, men jag känner att jag måste sitta och koppla av lite och ha lite egen tid... Filmen Gone in 60sec börjar kl 21 och den hade jag tänkt titta på en liten stund och dreggla lite över alla fina bilar i filmen, innan det är dax att göra nattmaten och sedan gå till säng. Jag hoppas verkligen natten blir lugn och att kommande dag blir bra.... Snälla läsare, håll tummarna åt mig!

Sofia äter sin första "mat"...

2009-08-09 @ 21:40:07

Idag för ett år sen...

2009-08-05 @ 20:52:10
Idag för ett så sen så:
* Då regnade det som tusan! Så pass att det läckte in från taket in i vardagsrummet i vår lägenhet!
* Då var det en tisdag.
* Då hade det gått en dag sen vi skrev på handpennings papperna på vårt hus.
* Då kissade jag på en sticka, som sedan visade två blåa streck.
* Då började dagen i vårt nya liv...

För ett år sen visade det sig att jag var gravid i vecka 5 :)

Det är lite läskigt när det är så lugnt...

2009-08-04 @ 15:25:36
Just nu sover lilla Sofia och jag har inget annat för mig så jag får väl passa på att blogga lite. Sofia har sovit i snart två timmar. Hon borde inte sova så mkt nu tycker jag, för då kommer hon inte sova nått efter vi ätit middag och då hade vi tänkt att klyva lite mera ved men men, jag har inte hjärta att väcka henne heller nu när hon sover så sött ute i skuggan i vagnen.

Dagen har varit rätt så lugn, har startat en tvättmaskin (som jag borde passa på att hänga nu när jag har det lugnt) och plockat av hallonbuskarna för femtielfte gången i år (och fler ggr blir det!) och skördat lite i mitt växthus. Stekt en massa svamp har jag oxså som ska bli till dagens middag bestående av kycklinglever och ris och svampsås. Mums!

Annars så har det inte hänt så mkt, katterna trasslar med sina snören i diverse "hinder" ute så man får gå och trassla ut dom en massa ggr, Douglas vankar runt huset lite då och då och kollar läget innan han lägger sig vid barnvagnen och sover en liten stund.

Det är lite läskigt när det är så lugnt och när man inte vet vad man ska hitta på när Sofia sover. Jag vet att jag borde njuta av lugnet och bara koppla av, men det är så ovant att jag inte kan. Vill hela tiden hitta på nått som jag kan göra, för sen när Sofia e vaken så hinner man inte med särskilt mkt. Jag blir rastlös helt enkelt.... Men men nu ska jag hänga tvätten innan det är dax att fortsätta med middagen.
RSS 2.0