Gissningslista...

2009-01-30 @ 22:47:19
Har börjat sammanställa en lista på när folk tror att lillbusen tittar ut och vilket kön lillbusen har. Än så länge ser den ut såhär:

Jag- en kille och 28/3
Johan- en kille och 31/3
Hanna- en tjej och 8/4
Nicke- en kille och 10/4
Anna- en kille och 11/4

Vecka 31...

2009-01-28 @ 15:00:44
Du är på dag 211 av 280. (75,4%).
Du är i vecka 31.
Du har gått 30 fulla veckor och 0 fulla dagar (v30+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden)
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tis 7 apr 2009
Du har 69 dagar kvar till förlossning.

Kroppen: Det är vanligt med besvär från ryggen under senare delen av graviditeten. Livmodern är tung och belastningen blir stor på både ben, rygg och bäckenbotten. För att undvika att få trötthetsvärk i ländryggen är det bra att ha en bra hållning och motverka svank. Personer som tidigare haft problem med ryggen löper större risk att drabbas av besvär.
Förutom den naturliga belastning som blir av den ökade tyngden gör graviditeten i sig att ledband, höfter och ryggrad luckras upp genom ett hormon som heter relaxin. Hormonet vidgar bäckenet och underlättar på så sätt förlossningen. Vissa känner stora besvär av foglossning och kan då behöva hjälpmedel i form av t.ex stödbälte. Undvik asymmetriska rörelser som t.ex att gå i trappor och bära tunga saker.

Barnet: Barnets proportioner påminner mer och mer om ett barn som är fött, huvudet är nästan 8 cm i diameter och fötterna knappt 6 cm. Hjärnan växer sig större och börjar få allt djupare veck för att få plats. Barnets hud som tidigare varit skrynklig börjar nu fyllas ut med fett och slätas ut.



Shopping tur...

2009-01-27 @ 15:35:01
Idag var jag och farsan till ett shopping ställe som heter Thun´s (ligger i Faringe, Almunge) och shoppade lite Jag köpte lite bebis kläder och farsan köpte lite. Hittade en superduper söt overall liknande sak med luva och på luvan sitter två små öron!! Såååå söt!! Själva fodret va mönstrat med små söta valar, hittade även en filt, ett par tossor och en body i samma serie (Se bilderna en bit ner). På vägen hem så började jag inse att i dom där söta kläderna skulle det va nån "fyllning" i oxså.... Shit! Jag ska bli mamma! Skrämmande men så roligt. Lillbusen kommer bli så söt i sina nya kläder... Hoppas dom passar bara, köpte lite större storlek än till precis nyfödda... Hittade dock inga söta byxor, men det får jag köpa nån annan gång.

Köpte:
* 3par strumpor
* 1par tossor
* 1 mössa
* 1 filt
* 1 overall
* 2st bodys
* 1st body med ben (i storlek 62 men den kostade bara 39kr)
* 1st vitt underlakan till spjälsäng

Tillbaka i Rimbo va vi in på Apoteket och sen på Granngården och köpte hundmat. Sen när vi kom hem till mig och fikade lite. Efter det åkte farsan hem och jag va ute en stund med Douglas.

Idag är det grått och dimmigt/disigt. Under natten kom det lite lite puder snö, så nu är det vitt igen. Temperaturen ligger väl på nollan eller strax under... På torsdag ska det tydligen komma snö. Hoppas det kommer ordentligt med snö denna gång, men enligt dom på Vädret på tv så ska det bara bli upp till en decimeter.





Ännu en grå dag...

2009-01-26 @ 17:44:01
Efter en grå och trist helg så kommer en grå och trist måndag.... blir man förvånad? Öh... Näää. Slaskigt är det nu när marken är fryst men snön smälter. Det enda positiva är att det blir vattenpölar ute :P Idag så praktiserade jag som 5-åring. Jag gick runt och plaskade i en stor vattenpöl på tomten... det var skoj, barnsligt skoj! Men man måste ju öva om man ska ha barn :)

Appråpå barn så kommer jag nog få rumpavtryck i revbenen om det ska fortsätta så här... Har haft en liten rumpa i revbenen i stort sätt hela dagen. Jag förstår att det börjar bli trångt där inne men ändå, det blir inte mer plats om man pressar rumpan mot mina revben!!!

Helgen va lugn, gjorde inte så mkt pga av skitvädret som var. I lördags kom våra kompisar H och N hit och åt middag med oss. Det vart "tacos" och tv tittande. För att slippa åka hem mitt i natten så sov dom över men åkte kl 10.30 på söndagen. Jag gick upp kl 12.30 för jag sov så dåligt under natten och på morgonen. Inte för att jag fick så mkt sömn då heller, men jag slapp iallafall gå upp.

Nedan så ser ni en bild på hur en bra fredag kväll ska se ut i "snacks" -väg... (Kladdkaka med vispgrädde, hallon och chips)

När slutar det vara grått?

2009-01-22 @ 13:49:45

Grått, grått och åter grått... Undra om det finns nån blå himmel övanför alla moln? Man börjar ju tvivla...  0,5 grader plus och grått och snön kommer uppifrån lite då och då.

Tog två kort på min mage idag, den börjar bli stor nu men inte jobbigt stor.... än... Fast man känner ju sig som en flodhäst när man försöker vända på sig i sängen och som en anka när man vankar runt om det gör ont i höften. Men jag ska inte klaga, det kan vara värre.

Har börjat med att skriva en lista på saker som ska ner i BB-väskan. Frågade BM även vad som man bör ha men sig. Vissa saker från man låna på BB Sthlm men vissa saker bör man ha med sig som blodgrupperingskort, 3par ombyten till bebisen, filt, mössor, bilbarnstol och ev varmare kläder för hemfärden. Det enda jag har än så länge är två mössor (som jag haft som liten) och blodgrupperingskortet.... får ta och ge sig ut och shoppa lite saker sen...

Har lite tråkigt idag, eftersom det är så grått så blir man extra seg, sen så är det INGEN ute på MSN att prata med. Anna var är du??!!

Jag funderar på att gå och baka lite.... skulle va gott med kladdkaka till kvällen, kanske blir det.... eller nått annat mumsigt. Till middag idag blir det pannkakor, det är ju torsdag trots allt :P


Besök på MVC...

2009-01-21 @ 20:57:01
Idag va jag på besök hos MVC. Med mig var min kompis H. Hon ville följa med och det fick hon. Allt va bra med lillbusen, hjärtat slog 140slag i minuter och måttet från blygdbenet till överkant på livmoder var 27cm. Hela 3cm på 3veckor. HB låg på 124 och sockret va bra. Så allt va bra :) Fick även mitt moderskapsintyg som jag ska skicka till Försäkringskassan...

Fick även reda på att jag ska på ett till ultraljud, fast denna gång på St Görans sjukhus tydligen. Fråga mig inte varför på St Görans men men.... Anledningen till ultraljudet är bara att se så lillbusen växt på sig som h*n ska. Ska få en kallelse hem med posten... Barnmorskan tror det blir som två veckor eller så. (Mamma vill du oxså följa med?)

Har inte tagit några bilder på min mage idag... men jag får göra det imorgon istället och lägga ut då.

Vecka 30...

2009-01-21 @ 10:57:51
Du är på dag 204 av 280. (72,9%).
Du är i vecka 30.
Du har gått 29 fulla veckor och 0 fulla dagar (v29+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tis 7 apr 2009
Du har 76 dagar kvar till förlossning.

Kroppen: Det är vanligt att brösten läcker råmjölk "kolostrum" redan nu. Det brukar inte vara fråga om några stora mängder, men det kan det vara bra att införskaffa en skön amningsbehå utan byglar som du kan ha om natten.
Om förvärkarna upplevs som smärtsamma är det en signal om att allt inte står rätt till. Detta inträffar vanligtvis efter en lång arbetsdag eller då du är jäktad. Ta det lite lugnare och förkorta gärna dina arbetsdagar. Om du får kraftiga sammandragningar brukar man kontrollera livmoderhalsen för att se att den inte är försvagad och öppnar sig i förtid. Om så är fallet kan sjukskrivning vara aktuellt för att man ska kunna vila. Ibland rekommenderas en kortare tids sjukhusvistelse och/eller läkemedel som stoppar sammandragningarna.

Barnet: Barnet vaggas till sömns av mammans rörelser och vaknar ofta när hon lägger sig. Den dygnsrytm som barnet har i slutet av graviditeten kan även hålla i sig efter födseln, men det är inte säkert. Barnet hör många ljud innefrån mammans kropp, bl.a ljud från mammans hjärta och mage. Ljud från magen kan i vissa fall uppgå till så mycket som 80 decibel vilket kan jämföras med en krafigt trafikerad gata. Nu ska barnet få mer hull och gå upp i vikt, men längden kommer endast öka marginellt.

Tillökning i familjen...

2009-01-20 @ 21:40:21
Idag har vi fått tillökning i våran lilla familj, det skulle ha blivit en men till våran stora förvåning så vart det två!! Alla fingrar och alla tår.... och så varsin svans! :) Ha ha där gjorde jag er oroliga va, M&M??!! :P Nä vi har inte fått barn än utan vi har köpt två stycken stäppvaraner. En hane på 40cm och en hona på 60cm. Hannen är lite blyg men går att lyfta. Honan däremot är aktiv och nyfiken och gillar att bli kliad på sidan av halsen. Dom ser verkligen ut som små dinosaurer med "ormtunga". Sitter och klurar på namn men har inte kommit på några än...

Dagen har för övrigt varit lugn, skulle sova ut idag men det fick jag inte! För kl 9.15 så ringer en j*vla telefon försäljare!! Kände igen numret eftersom dom har ringt tidigare och sökt A. Jag lät bli att svara helt enkelt... men jag slumrade nog bara till sen efter det.

Gick upp kl 11... mörkt och trist väder, 1grader plus. Var ute en stund med hunden och katterna... Kl 14 ringer telefonförsäljaren igen och jag svarar men ingen i andra ändan så jag la på. Kl 15 ringer dom igen och frågar efter A, jag svarar att han är inte hemma. "Nähe" sa hon i andra ändan "Då får vi pröva senare", "Vad gäller det?" frågar jag "Jo vi har ett extra bra erbjudande på kalsonger" säger hon då. "A är inte intresserad av några kalsonger så nu kan sluta ringa hit" sa jag och lägger på luren. Snacka om angelägna och ringa tre ggr samma dag... och dom har ringt två ggr varje dag i minst en vecka för att sälja ett par kalsonger!!! Nä nu blir det till att anmäla sig till NIX-registret. Nån måtta med telefon terrorn...

Vid 15-tiden börjar det toksnöa som bara den... men eftersom det fortfarande är på plussidan så blir det inte så mkt på marken utan det sjuker ihop. A kommer hem vid 18tiden med "bebisarna" och vi installerar deras terrarium och såsmåning om så får dom flytta in.

Här kommer några bilder, på första bilden är hannen och på dom andra två är honan.


Min födelsedag...

2009-01-19 @ 19:04:20
Idag fyller jag år.... 27 hela år men jag säger att jag fyller 25år, för jag slutade fylla år efter 25. Det känns så gammalt med 27år... Men men....

Min far va hit till mig idag, vi åkte en vända till Rimbo och handlade lite mat. Skulle ha köpt en tårta på ett konditori hade jag tänkt men dom hade inga färdiga tårter utan skulle man ha nån så fick man ringa dagen innan och beställa! Mkt dåligt tycker jag! Nån vanlig prinsesstårta kunde dom ju ha. Men det blev till att köpa en fryst tårta på Ica, sånna går ner dom med men färska tårtor är ju mkt godare...

Efter att vi har handlat åker vi hem till mig igen och går en promis med hundarna. Det va skönt att gå en promenad. När vi kommit in så fikade vi och åt lite tårta. Och då började det snöa... sen så fortsatte det att snöa och snöar fortfarande. (Tänker på er M&M som nu är i solen och värmen och njuter)

När farsan min åkt hem vid 15.30 tiden så började jag med middagen, det blev rester idag, men det dög det med. När min älskade karl kom hem så blev jag jätteglad, för han hade köpt 20st långskaftade röda rosor till mig (se bilder nedan). Dom är jättejätte vackra!  Det är tur man har  en sån underbar karl som jag har! Skulle inte byta ut han för allt guld i hela världen...


I huvudet på Asterix...

2009-01-18 @ 20:56:32
"Det är inte lätt att ligga hos matte nu förtiden.... hon börjar bli rund... och speciellt när hon har datan i knät så blir det trångt.  Men finns det hjärterum så finns det stjärterum sägs det ju... " - Asterix


Seeeeeg...

2009-01-18 @ 16:02:22
Idag är jag seg... usch blä fy säger jag bara.... Trött och seg och hormonerna går i vågor... Och som grädde på moset så har jag ont i halva huvudet. Jippie.... eller inte. Har inte gjort många knop idag, va ute en timme eller så och drog runt lite ris och la på en hög som vi ska elda sen.

Igår va det "kalas-dag", vi åkte till Andreas syster som fyller år idag och firade henne och mig (jag fyller imorgon). Dit kom även mina svärföräldrar. Jag fick en del lotter men vann bara 70kr och så fick jag en jättefin bukett med liljor och rosor... och en tulpan bukett. Efter kalaset åkte vi till min mamma och hennes underbara man och åt god middag, potatisgratäng och lövbiff. Mumsigt! Vi blev inte där så länge eftersom vi hade Douglas ensammen hemma och ville inte att han skulle va själv så länge.  När vi kom hem gick vi en promenad så han fick lite stimulans iallafall....

Äntligen!

2009-01-15 @ 21:42:57
Äntligen har jag fått min nya mobiltelefon(Nokia 6600 fold, svart)!! Känns så bra att kunna ha kontakt med världen igen via sms. Och min telefon har nu en massa moderniteter så som kamera (2 megapixel och en VGA-kamera för videosamtal), automatisk öppning av luckan (man trycker på en knapp) och en massa andra bra saker. En rolig grej fann jag bland spelen, nämligen spelet sudoku :)

Dagen har annars varit lugn... Men lillbusen har inte varit lugn nu på några timmar. Började väl stöka runt där inne vid 16-tiden och höll på hela tiden som vi var inne i Norrtälje och hämtade min telefon och ät kebab.  Det va ett himla stökandes då när jag åt att jag var tvungen  att sitta rak i ryggen för att kunna äta, blev hela tiden sparkad och skallad i revbenen. Vid ett tillfälle så är jag nästan helt hundra på att jag kände huvudet... nått runt och ganska stort va det. Något större än en tennisboll i storlek. :)

Får se hur mkt lillbusen rör sig när jag gått och lagt mig, igår låg jag och filmade min mage och lyckades fånga en del sparkar på film. Kanske gör det ikväll med... :)

Vecka 29

2009-01-14 @ 14:32:16

Idag har jag gått in i vecka 29. Bara 11 veckor kvar till BF.... skit va tiden går! Känns som det va igår som jag gjorde grav-testet.  Nu är det full fart i magen och det nya "mobbningsområdet" är uppåt mot revbenen. Känns mysko att det rör sig där omkring det området. Det har mest varit rörelse i nedre delen av magen och på vänstra sidan. Men nu verkar det vara lite sämre med plats där inne, för det kan vara rörelse på båda sidorna av magen samtidigt. Nån gång när jag kommer ihåg ska jag försöka filma min mage, för det ser jätteroligt ut när den hoppar och rör sig.

Imorgon så ska jag hämta min nya mobiltelefon... tror ni jag längtar?!! Har inte haft en vettig telefon i över en månad nu. Har fått använt A´s gamla skit Samsung mest, en kort period lånade jag min mors Nokia....

Här är två bilder på hur min mage ser ut idag... Rund och go! :)

En bra dag...

2009-01-12 @ 22:30:21
Denna dag var bra.... Eller snarare eftermiddagen och kvällen vart riktigt bra. Efter middagen åkte vi till Norrtälje. Då gick vi in på NorrBil för att kolla på begagnade bilar och där fanns en Porsche GT3.... och gissa vem som provsatt i den? Jo lilla jag. :) Kan berätta att det är ingen bil för gravida, jättebökig att ta sig i och ur och så mkt bredare om höfterna än va jag är ska man inte vara. Man satt som gjuten i den! Efter jag dregglat klart åker vi och köper en ny mobiltelefon till mig. Det blev en Nokia 6600 fold, svart. Tyvärr fanns det ingen på lager men på torsdag efter kl 16 kan jag hämta den....

Var in på Willys efter det och handlade... och dom hade hallon! Stor pack!! På 2,5kg... så nu kan jag käka hallon tills jag spyr.... och så frågade jag A om vi skulle köpa lite glass och så sa han: Välj glass du.... Så jag fick välja glassort själv. Whao!! Det är va jag kallar en bra dag det.... fyra bra saker på en eftermiddag/kväll!!  :)

En livligt liten rackarunge...

2009-01-11 @ 22:04:24
Sov länge idag, det va skönt. Men skulle nog ha kunnat sova ännu mera. Kom inte alls i säng i natt före kl tolv utan efter tolv som vanligt. Låg och tittade på min hoppande en stund tills ögonen började gå i kors. Var uppe som jag brukar mellan 5-6 och matade hunden och katterna och va på toa. Givetvis då vaknar den lilla rackarungen och börjar gymma. Tog nog en timma för mig att somna om...

På dagen var vi ute igen och fixade med ved. Även då va rackarungen vaken och höll på och stökade runt.... Och så höll h*n på resten av dagen. Det har varit en del perioder då det har varit lugnare men i det stora hela så har det varit en aktiv dag för den lilla busungen...

Just nu när jag skriver så hoppar h*n studsmatta där inne eller nått, jag ser på magen hur den rör sig både på längden och tvären, uppåt och neråt... Visst är det bra att det är full fart på h*n men lite lugna perioder kan det väl vara? Och värre kommer det att bli.... 

Idag  är bara 86dagar kvar till BF, så jag är alltså i vecka 28 (27+4), trimester tre, 6:e kalendermånaden och  7:e graviditetsmånaden... Tänk va tiden går!

Besök...

2009-01-10 @ 22:05:51

Dagen började som vanligt med frukost och sen satte vi igång och städa. A dammsög och våttorkade golvet på övervåningen och källaren medans jag plockade undan diverse och röjde i allmänhet lite överallt. Vi 13.30 kom en gammal polare till A, nämligen T och hans tjej och hälsade på. Dom stannade här och fikade och pratade med oss i 3 timmar eller nått. Det var trevligt. Dom ska oxså ha barn, fast i juni/juli. Efter dom åkt så skulle vi hitta på nått till middag, men det va inte lätt, ingen av oss var sugna på nått speciellt eller orkade göra nått avancerat. Så jag värmde pasta som stod i kylen och A stekte fryst pyttipanna.

Efter att ha ätit så gick vi ut och klöv en massa spånskivor som vi ska ha till ved. Vi höll på i en timma drygt. Sen gick vi in och staplade upp allt som vi hade kastat in och sopade upp allt spån. Det tog en timma det med. Nu så sitter vi båda i soffan med varsin bärbar data i knät... Vi båda är trötta och idag ska vi försöka komma i säng före klockan 12... men vi får väl se hur det går... Vi säger det varje kväll att vi ska lägga oss tidigt... men än har vi inte lyckats =) 

Blä! Plus grader idag...

2009-01-09 @ 11:28:20
Aaagh! Min fina snö smälter bort!! När jag gick upp idag så såg jag på termometern att det var +3,2grader ute. När jag går ut med Douglas och hämtar tidningen och posten så känns det nästan som vår i luft. Vart tog min vinter vägen?? En, max två veckor har det varit vinter. Hoppas det blir mer vinter snart... annars kommer jag att klaga!!

Igår kväll så tog vi kort på min mage, den börjar bli stor nu. Idag är jag i vecka 28 (27+2) och det är 88dagar kvar innan beräknad förlossning... och större lär magen bli! Än så länge är det mysigt med lill-knodd där inne och inte jobbigt. Ibland så undrar jag vad h*n sysslar med, för ibland är det ett jäkla ståhej med sparka och slag och omkring flyttande. Hoppas h*n inte stökar till allt för mkt bara! =)

Min hund Douglas

2009-01-08 @ 15:50:02

Blodprovstagningsdag

2009-01-08 @ 15:26:21
Idag har det varit en helt vanlig dag. Börjar lugnt som vanligt med frukost vid 10.30 I brist på mjölk och bröd så vart det havregrynsgröt till frukost, så där lagom gott men ganska mättande. Sitter på nätet som vanligt och kollar vad som hänt i "världen".... Tänder en brasa i öppna spisen för att få lite värme och startar en tvättmaskin.

Går ut och ställer en värmefläkt i bilen och startar den och 20minuter senare bär det av till Rimbo för att ta blodprov. Dom är rätt så duktiga där att ta prov, inte som dom klåparna i Orminge som fick sticka om ibland. Här gör dom det snabbt och smidigt och använder alltid den lilla nålen som standard, så jag slipper påminna varje gång om att jag ska ha så lite nål som möjlig (har mkt ärrvävnad sen alla blodprov och kanyler).

Efter det stannade jag på Ica och skulle handla några saker. Men det blev inte några saker, det blev MÅNGA saker. Hela kalaset gick på över 600kr, fick ioförsig en hel del för pengarna men inte det som jag absolut ville ha.... och det va frusna hallon. :(

När jag kom ut ur affären så hade det börjat snöa en hel del.... Jippie!

Middagen är redan klar, det blir rester sen igår. Resten av dagen kommer nog bli lugn hoppas jag.  Fast vi ska klyva lite ved idag under kvällen så vi har nått att elda.... Jag står vid spakarna medans min kille A lägger på veden. Vi har ett bra system när vi klyver så vi undviker att fingrar kommer i kläm :)

Lill-knodd har varit ganska lugn under dagen, visst har det varit en hel del aktivitet men så brukar det vara. Det stora gympa passet kommer när man har gått och lagt sig... typiskt nog när man ska sova. Men det är bara mysigt, det gäller att njuta nu för sen när lill-knodd tittat ut så kommer jag nog sakna min hoppande mage. :)
RSS 2.0