Min graviditet...

2009-10-29 @ 19:18:05
När fick du reda på att du var gravid?
5 augusti 2008
Blev det en chock?
Nej, bara en glad nyhet!
Hur gammal var du då?
26 år
Hade du mycket halsbränna?
Mot slutet hade jag en del
Spydde du mycket?
Nej inte mer än vanligt :P
Hade du mycket foglossning?
Nope
Ditt sf-mått som störst?
38cm tror jag det va
Har du fått bristningar?
En del på brösten men inga på mage eller lår
Trodde du att det var en pojke eller flicka?
Först när jag fick redan på att jag va gravid trodde jag att det va en tjej, men sen efter halva graviditeten så trodde jag det va en kille...
Vad hoppades du på?
Spelade ingen roll...
Gick du över tiden?
Nope...
Födde du för tidigt?
Vart 4dagar för tidigt tror jag det va...
Hur var förlossningen?
En drömförlossning, skulle inte ha velat ändra på nått
Blev du sydd?
3 stygn pga av "skavsår"
Dragen med sugklocka?
Nej
Hur många var inne i förlossningsrummet?
Jag, A, en barnmorska och en sköterska.
Hade du någon nära med dig?
A
Vilket sjukhus födde du på?
BBSthlm
Hur stor var bebisen?
3930gr och 52cm
Vad fick den heta?
Sofia
Var allting värt det?
Ja och jag gör gärna om det igen!
Vill du ha fler barn?
Ja en till skulle jag nog vilja ha

Sofia är busunge och skrattar...

2009-10-23 @ 19:17:08
Barnskratt är nog det mest underbara som finns!

Utmaning!

2009-10-22 @ 10:26:16
Fått en utmaning via mailen, men jag svarar på den här istället för att terrorisera alla via mailen :P

Vilket är det mest pinsamma band/artist du lyssnat på?
Hihi när jag va ung och dum så lyssnade jag på Peter André. Fast det va mest pga av hans fina mage ;)

- Hur många timmar har du suttit som mest vid datan?
Hm.. datan är på hela dagen, från dess att jag går upp till då jag går och lägger mig, men det är ju inte alltid jag sitter vid datan.

- Vilken färg har din cykel?
Cykel? Har jag nån? *tänker* Jo det har jag... men minns inte färgen, svart?

- Blondin eller brunett?
Brunett

-Vilken färg har du på texten på msn texten?
Svart

- Vilket stjärntecken är du?
Stenbock

- Rakar du av dig dina ögonbryn?
Nej, lär aldrig göra det heller. Varför ska man göra det? Dom har ju lixsom en funktion

- Har du husdjur?
Japp, en hund, två katter, två stäppvaraner, massa fiskar....Dammråttor och så klart sambon!

- Vilket smeknamn gav din mamma dig
 när du var liten?
Hm.... minns inte...

- Är du kär i någon just nu?
Min sambo och min dotter!

- Har du brutit på tyska för att imponera på en kille/tjej?
Nej det skulle bara bli pinsamt :P

- Har du sagt "lol" någon gång under ett samtal?
Nej, bara skrivit

- Har du ätit godis för hundra kronor?
Ingen kommentar :P

- Vad är du beroende av?
Mat och sova.... hihi.... och sötsaker!

- Vad har du för fobier?
Nja inte fobier... men gillar inte ormar ute i naturen. Att hålla i en orm är inga problem.

- Det äckligaste du har ätit?
Isterband

- Hur lång är du?
165 centimeter över havet!

- Om du var ett verktyg, vad skulle du vara då? 
Öhhhhh..... borrmaskin?

- Sover du med gosedjur? 
Räknas gubben som gosedjur?

- Vilken mobil har du? 
Nokia 6600 tror jag den heter :P

- Vem var den senaste du fick mms av? 
Anna och Siri

- Vem var den senaste du fick sms av?
Anna och Siri

- Vem ringde dig senast?
Min pappa

- När duschade du senast?
Minns inte, ska duscha när Sofia somnat

- Vem tänker du på nu?
Sofia

- Om du fick ge 25 miljoner till någon vem skulle du ge det till då?
Till dom som förtjänar 25miljoner bäst och det är Anna och Siri

Vilka vill du se göra utmaningen i sin blogg?
Anna och Camilla

Ny vaccinerade...

2009-10-21 @ 18:35:25
Jaha, då va vi ny vaccinerade mot nöff-nöffsjukan. Jag tillhör ju riskgruppen så vi åkte till vårdcentralen efter middagen. A skulle hålla reda på Sofia medan jag fick sprutan. A frågade om han oxså kunde få sin spruta nu och det fick han. Det hade inte varit nån jätteanstormning till VC så det fanns vaccin "över". Men Sofia fick ingen spruta, för hon är för liten. Barn under 3år kan man inte vaccinera. Eller det gick men då skulle det ske i samråd med läkare mm och då skulle Sofia tillhöra nån riskgrupp, men det gör hon ju inte... som tur är!

Får se om vi får några reaktioner på vaccinet... man kan tydligen kan man få svullnad, ömhet och till och med hög feber av sprutan. Men det hoppas vi inte på. Jobbigt om vi båda får hög feber...

6 månaders koll...

2009-10-20 @ 19:00:39
Idag har vi varit till bvc och Sofia har fått sin 6månaders läkar koll gjord. Hon klarade den givetvis alldeles utmärkt! Hon vägde 7520gr och är 69,5cm lång. Hon ligger perfekt på sin kurva! Hon gillade inte direkt att bli undersökt men det va ingen större katastrof...

Efter kollen va jag och tog blodprov. Frågade hon som tog blodprovet lite om hur vaccineringen här i Rimbo går till och när man kan komma dit. Så jag får se om jag får arslet ur soffan nått denna vecka och åka dit och få min spruta. Jag hör ju till risk-gruppen iomed att jag haft leukemi.

På vägen hem så stannade jag på Ica och va in och handlade lite. Sofia satt kvar i bilen och sov medans morfar höll henne sällskap. Jag handlade middags mat (blev pastagratäng med broccoli, skinka och ädelostsås, mums!) och två stycken stora nappflaskor. Det börjar bli dax att sluta använda flaskorna jag har sen tidigare, för dom rymmer bara 150ml, lite för små nu när hon äter lite mera. Ioför sig så äter hon 150ml men det blir svårt att skaka om flaskorna när det knappt finns nått tom rum kvar. Så det var en rosa med några djur på och en blå med pingviner på.

När vi kom hem så fikade vi lite och Sofia busade med morfar. Han tycker det är så kul att få följa med till bvc och se sitt barnbarn utvecklas. Vi träffas en gång i veckan och det märks på han att han verkligen uppskattar att få vara med. Sofia tycker det är jättekul med morfar och jag uppskattar att få lite avlastning på dagarna.

Efter fikat så gick vi på en promenad och Sofia sov i vagnen. Vi gick en lång promenad på en timma och femton minuter. Trots att det va grått och dimmigt ute så var det skönt att komma ut och röra på sig. När vi kom in igen så började jag med middagen och sen åt vi. A kom inte hem till middag. Han hjälper sina föräldrar med att tömma en avlägsen släktings lägenhet (han dog nyligen). Farsan åkte hem efter middagen och jag pysslade om Sofia. Hon va ganska trött och kinkig så pyjamasen åkte på ganska snabbt och vällingen slank ner nästan allt innan hon somnade. Så nu ligger hon i sängen och sover. Igår somnade hon 18.15 men sov bara till kl 19.... Sen ville hon inte alls sova!! Kl 21.55 slockande hon.... Vill INTE att det ska ske idag, men jag har ju tyvärr inte så mkt att säga till om det. Vill fröken vara vaken, så är hon vaken!

Sofia gymnastiserar...

2009-10-17 @ 10:54:10

Play date igen...

2009-10-13 @ 20:59:20
Idag va vi på play date igen hemma hos Camilla och Tuva. Va lite oplanerat. Satt och chattade på msn och så frågar Camilla va jag skulle göra idag och om jag hade lust att komma. Givetvis! Jag hade inget inplanerat. Så det va till att packa bilen med allt man ska ha med sig när man har barn och kränga på Sofia overallen och åka. Hon va så trött att jag inte hann mata henne. För hade jag matat henne då hade hon somnat och jag inte fått på henne overallen utan bråk. Så jag matade henne hemma hos Camilla.

Efter att ha fikat lite och snackat en massa strunt så pälsade vi på oss och gick en promenad. Vi hade tur och blev inte blöta, för det va uppehåll mellan snöslask byarna. På morgonen idag så snöade det som attan hemma hos mig. Så pass att det vart vitt på bilarna och på gräset. Men under dagen va det ju ganska många plusgrader så det va mest snöblandat regn.

Kl 15 åkte vi ifrån Camilla och jag tankade i Norrtälje och va in på Willys och handlade lite mat. På vägen hem på motorvägen började Sofia att gasta. Hon tröttnade på att sitta fast i stolen och hon va hungrig. Trodde hon skulle gasta hela vägen hem, men hon tystnade efter en liten stund och satt och snackade. Sen vart det tyst och när jag stannade hemma så sov hon så sött.

Efter att ha matat Sofia med gröt så hamnade hon i badbaljan. Hon va bra grötig så det va lika bra att bada. Det va jätteskoj tyckte hon. Jag satt i bara BH och trosor men jag vart så blöt att jag fick byta om till torrt. Behöver jag säga att det hamnade MASSOR av vatten på golvet i badrummet? :P

Nu sover Sofia så sött... i våran säng! Hon vaknade efter en timma och va mera hungrig. Så jag la henne i vår säng och gav henne 100ml ersättning och då somnade hon om. Innan hon nattades så åt hon 150ml nattvälling, men det verkar inte vara tillräckligt för henne. Förrut fick hon 200ml välling, men hon spydde bara upp det. Så jag gick ner till 150ml... Men jag får väl öka igen till 200ml och vara JÄTTENOGA med att rapa henne så det inte sitter nån rap på tvären.

Lite bilder från dagen:







Torsdag...

2009-10-08 @ 12:22:14
Idag är det torsdag den 8 oktober. Min kära mor fyller år idag, även hennes ulliga gulliga man gör det. Så vi ska dit idag på dubbelkalas och middag. Så dagen går att förbereda oss på det. Jag har hunnit med att duscha när Sofia sov. Snart är det Sofias tur att bli badad. Hon ska få leka med sina nya badleksaker hon fick av sin morfar igår när vi va och shoppa. Givetvis så ska hon ha sina nya fina kläder på sig. :)

Kvällen igår va skön med egen tid... Kl 23 gav jag henne mat och gick sedan och gjorde mig i ordning för natten. Hann lägga mig i sängen och vem tror ni vaknar då? Jo lilla Sofia! Så A tog sin kudde och täcke och gick in i gästrummet och la sig. Jag tog upp Sofia och la henne i vår säng. Där låg hon och lekte med några nallar en stund. Tror klockan blev ett innan hon somnade. Men sen så sov hon till 5.45 och då fick hon mat och sov sen till 7.50. Så natten va helt okej! Men vi gick inte upp förrän kl 9, jag ville ligga och dra mig lite och Sofia har inget emot att krypa runt i ett tag.



Shopping tur till Thun's...

2009-10-07 @ 20:42:15
Idag åkte Sofia, min pappa och jag till Thun's och shoppade. Skulle bara köpa en jacka, men det blev visst lite mer än det. Det blev en jacka till mig, 5par strumpor till mig, två st ljus som ändrar färg, lite godis, lite annat små skrot och lite kläder till Sofia. Blev en munkjacka, två par byxor och 3st bodysar. En body va super tuff! I rosa med stålmannen S:et tryckt på magen... märket på bodyn va SuperBABY!! :) Får se om jag orkar ta bilder på dom imorgon... När vi kom hem fikade vi lite och sen gick vi ut i skogen. Sofia satt i bärsele på min pappas mage. Hon tycker det e jätteskoj ute i skogen. Hundarna med, dom hoppar runt som tokar, speciellt Douglas som får tokfnatt. Jag plockade lite svamp oxså, vart inte så mkt, men vi gick i skog som vi inte hade några svampställen i. Sofia vart trött efter ett tag och somnade i selen. När vi varit inne ett tag så va det dax att börja med middag. Farsan va kvar och fick mat. Klockan va 16 och Sofia började bli trött. Men nu för tiden så får hon inte somna efter kl 16, för gör hon det så somnar hon inte när det e sov dax. Så farsan fick uppdrag att aktivera henne efter vi ätit. Strax före kl 18 gav jag henne gröt med sked. En ny sort, Sempers Risgröt med äpple och mango. Hon gillade den. Men hon va så trött att hon orkade inte äta så mkt. Snabbt på med pyjamasen och i med välling... Dock så somnade hon är hon hade druckit 90ml (av 150ml). Så det va bara att lägga henne och "egen tiden" kunde börja. Härligt!

Sofia in action...

2009-10-04 @ 14:14:14

Sofia 6månader idag...

2009-10-03 @ 10:45:15
Idag blir min lilla tjej 6månader! Tänk va tiden går fort... :)



Play date...

2009-10-01 @ 20:17:45
Idag har vi haft en trevlig "play date" hemma hos Camilla och söta Tuva. Åkte hem ifrån kl 11 och åkte kl 15.30. Vi hade det trevligt. Vi åt lite lunch och fikade lite, sen bar det av ut på promenad. Vi gick i 45minuter tror jag. Riktigt skönt i ett vackert, lite kyligt höstlandskap! Camilla och jag är gamla kompisar sen högstadiet och gymnasiet. Men efter studenten (över 8år sen) tappade vi kontaken men har på senare tid börjat prata mer och mer på msn. Vi pratade om att träffas redan när vi va gravida, men det blev inte av eftersom båda va höggravida då. Lilla Tuva har hunnit bli 3månader. En liten tuffing med den tuffaste frisyren en bebis kan ha, nämligen en mohawke!

Efter besöket hos Camilla åkte jag till farsan och hämtade Douglas och passade på att mata Sofia innan vi åkte hem.

Lite bilder från dagen:







RSS 2.0