Svamp, svamp och åter svamp...

2009-07-25 @ 22:28:27
Idag åkte vi till min pappa. När vi kom dit så åkte vi direkt ut i skogen för att plocka svamp... och svamp fanns det... i massor! Lilla Sofia låg så sött i sin vagn och sov medans jag och A knatade runt i skogen. Farsan fick passa Sofia. Min bror Johan va även med ute i skogen. Gott om blåbär finns det oxså. Stora fina och saftiga. Käkade en massa så jag vart alldeles blå om fingrarna och tungan :P.

När vi kom hem till farsan igen så blev det fika och sen svamprensning. Usch va det är tråkigt, men hjälps man åt så går det hyffsat fort. Men det tog nog nån timma att rensa allt. Vägde även svampen, hela 2,3kilo gula kantareller! Mums! Det ska förvällas imorgon och större delen ska frysas in och en del ska sparat till middagen som jag ska göra på tisdag.

Till middag idag så grillade jag fläskfilé och så potatiskroketter och bea-sås till. Hanna kom alldeles lägligt ner till farsans hus för att få vara barnvakt åt Sofia medans vi åt. Hon tog gladeligen på sig jobbet och gick hem till sig med Sofia i vagnen och hämtade några små nallar Sofia skulle få och en liten sak som man ska hänga i en dragkedja som det stod Sofia på.

Väl hemma hos oss så fick Sofia lite mat och lades i säng. Men hon spydde ner sig så det var bara att bada henne... men hon var inte glad över det utan rosenrasande! Hon skrek och skrek som en galning och tårarna rullade. Men vad gör man? Man kan ju inte låta henne ligga med spyor från topp till tå heller! Efter badet va hon fortfarande uppjagad och ledsen, så jag satte på henne blöja och lindade in henne i en fleece filt och satte mig med henne i famnen i soffan och försökte trösta henne, gick hyffsat. Men med lite mat i magen och mys så somnade hon tillslut kl 22.

Jag vet, jag e dålig på att blogga...

2009-07-24 @ 23:24:18
Efter lite "klagomål" på att jag är dålig på att blogga så får jag väl ta och skriva ett litet inlägg. Dagen har varit helt okej, Sofia har börjat äta bättre nu. Igår tror jag att jag kom på varför hon ätit så dåligt på dagarna men bra på nätterna. Det är för att hon inte kan koncentrera sig på att äta, utan ska titta på tv, kolla på datan eller nått annat. Så igår testade jag att vrida tillbaka hennes huvud när hon vände sig mot tvn, så att hon bara titta på mig, och det gjorde att hon åt bättre. Så nu när hon får mat så är det bara att titta på mig som gäller, inget annat. Att hon åt bra på natten va att hon inte såg nått annat än mörker...

På kvällen idag kom våra kompisar Hanna och Nicke hit med deras lilla hund Busan. Sofia va som vanligt lite kinkig efter kl 20, så då åkte pyjamasen på och så fick hon sitta hos Hanna, där hon somnade och sov 15minuter eller så. Sen vaknade hon och va pigg igen. Men blev ganska fort hungrig och jättekinkig. Hanna och Nicke åkte hem och jag gav Sofia mat. Sofia va så ivrig och åt 25ml, sen kom det upp igen! Så det va bara ut i badrummet och av med den ner spydda pyjamasen. Jag satte på henne en annan pyjamas som va lite väl liten (strl 50/56) så den tog jag av efter en stund, då jag märkte att Sofia inte kunde röra sig normalt. Men iallafall, satte mig i soffan med Sofia och hon fick resten av maten (75ml) och när det va slut la jag henne i sin säng med nappen. Men inte ville hon sova då heller, hon bökade runt och var mkt missnöjd. Så det var bara att ge henne 25ml till och det gjorde susen. Hon somnade nästan direkt efter det!

Imorgon bär det nog av hem till min pappa för att lämna Douglas bla. Ska nämligen få fint besök på måndag till onsdag av Anna och Siri och eftersom Douglas är väldigt speciell mot människor han inte känner så är det bättre om han är hemma hos min pappa medans dom är här. Han trivs ju lika bra där som här hemma. På söndag blir det storhandling och sen städning...

Nu lockar sängen... får se om jag lyckas hamna i den innan det blir en ny dag....

Ny design...

2009-07-19 @ 11:14:09
Som ni ser har jag fått en ny design på min blogg. Det är söta rara Anna som varit framme och mixtrat till min blogg.

Tack så hemskt mycket Anna för din hjälp!

Internet är bra!

2009-07-11 @ 19:12:02

Internet är bra av flera anledningar, men just dessa tre gillar jag mest:

*skulle inte internet finnas så skulle jag inte ha träffat min älskade underbara kille!
*skulle inte internet finnas så skulle inte min mamma träffat sin ulliga gulliga man!
*skulle inte internet finnas så skulle jag inte ha lärt känna min bra-iga vän Anna!

Så med andra ord, internet är bra!

www.smultronbyn.se

2009-07-09 @ 21:45:05
Ta gärna en titt på svägerskans hemsida där hon och hennes syster säljer leksaker... www.smultronbyn.se

Sofia "pratar"

2009-07-03 @ 19:47:01
RSS 2.0